רובנו מנסים לשמור על אורח חיים בריא ולקיים שגרה הכוללת תזונה מאוזנת ופעילות גופנית. בכדי למנוע מצב של שחיקת רקמות, עומס על השרירים ופציעות ספורט, חשוב לאכול כמו שצריך ולנוח בין האימונים. הנה כמה דגשים הקשורים לכמה זמן מומלץ לחכות בין אימון לאימון.
עצימות האימון
אחד הדברים הכי חשובים בהתייחסות לפערים שבין האימונים הוא העצימות. הרי אם אנחנו מבצעים אימון בעצימות נמוכה כמו ג‘וגינג, הליכה מהירה או אפילו שחייה מתונה, ניתן בהחלט להתאמן בכל יום. לעומת זאת, אם ביצענו אימון מטורף בחדר הכושר שהעמיס מאוד על הרקמות שלנו, כלל עבודה על כל חלקי הגוף, בהחלט מומלץ לתת לגוף יום אחד לפחות של מנוחה ורק אז לחזור להתאמן.
כאשר מדובר באימון אירובי עצים כמו ריצה ממושכת (למעלה מ-40 דקות ריצה בקצב בינוני ומעלה), שחיה ארוכה ומהירה, אימון אופניים ארוך, אימון TRX מטורף או כל אימון אחר בו הוצאנו המון אנרגיה ויצאנו כמו שאומרים ”סחוטים“, כדאי לתת לגוף לנוח. ביום שאחרי האימון בהחלט ניתן לשלב אימון רגוע יותר כמו למשל אימון מתיחות, אימון יוגה, פילטיס או אימון בו אנו עובדים על שרירים אחרים שלא עבדנו עליהם באימון העצים.
אירובי או כוח
כאמור, פרט לעצימות, בהיבט של מנוחה, חשוב להתייחס גם לסוג האימון שביצענו. ההמלצה היא לבצע אימון כוח, יום מנוחה, אימון אירובי, אימון כוח, יום מנוחה, אירובי קל ושוב כוח. כמובן שאפשר לשחק עם הימים ועם העצימויות.
טיפים נוספים הקשורים לפעילות גופנית נכונה
- הקפידו לישון לפחות 7 שעות בלילה ביום שלפני ואחרי אימון
- אכלו מסודר, שלבו בכל ארוחה את כל אבות המזון
- הקשיבו לגוף. מרגישים כאב? נוחו כמה ימים ורק אז המשיכו.