בשנים האחרונות אנו שומעים עוד ועוד את המושג גלוטן. למעשה, תזונאים, דיאטנים ואנשי מקצוע רבים מתחום התזונה והספורט טוענים כי מדובר בסכנה של ממש לכל מי שרוצה ומעוניין לרדת במשקל הגוף ובאחוזי השומן.
גלוטן הוא למעשה סוג של חלבון הנמצא במגוון של דגמנים כמו שעור, שיפון, כוסמין וחיטה. הוא מורכב מתערובת של שני חומרים גליאדון וגלוטנין כאשר השימוש בו נעשה בעיקר במטרה להעניק למוצרי לחם ומאפים את היציבות והגמישות שלהם.
העניין הוא שגלוטן נמצא בהמון מזונות המעודדים עליה במשקל כמו למשל: עוגות, פסטות, מאפים, קינוחים, בורקסים, ג‘חנון, פיצות, פיתות, באגטים וכדומה.
לכן, אם אתם רוצים לרדת במשקל ולהוריד את אחוזי השומן, מומלץ להפחית ולהימנע מאכילה של מוצרים אלו וכאלה הדומים להם בהרכב התזונתי, גם משום שהם מכילים גלוטן אבל בעיקר משום שהם מכילים סוכרים ופחמימות ריקות ללא ערך תזונתי. בכל מקרה, חשוב לשמור על תפריט דיאטתי מאוזן, לבצע את התהליך בצורה הדרגתית ומאוזנת, אולי אפילו להתייעץ עם בעל מקצוע כמו רופא או תזונאי. בנוסף, בכל תהליך של ירידה במשקל כדאי לשלב פעילות גופנית מתונה במטרה להזרים את הדם, לעודד את פעילות חילוף החומרים ולהקטין את הסיכון למגוון של מחלות לב, כלי דם, סוכרת וכדומה.
היום ניתן להנות ממגוון עצום של מוצרים ללא גלוטן בין אם זה פסטה ללא גלוטן, לחם ללא גלוטן וכדומה. ניתן להחליף את המזונות הללו במזונות אחרים כמו כוסמת, קינואה, אורז, קטניות, קמח תירס, ירקות ופירות.
עוד משהו שיעניין אותך:
הרבלייף – על תזונה נכונה ואורח חיים בריא