אימוני כוח שיטות עיקריות

כאשר מבצעים אימוני כוח, המטרה היא כמובן להעלות את מסת השריר שבגוף. רוב האנשים על מנת להעלות את מסת השריר שבגוף, מעדיפים לעשות זאת בחדרי כושר. הסיבה לכך הינה נורא פשוטה: בחדר כושר יש מכשירים רבים וכן גם משקולות שמסייעות בפיתוח השרירים ובהעלאת המסה שלהם. כמובן שניתן לעשות זאת גם בבית, אולם כאשר מדובר על אימוני כוח, עדיף לעשות אותם תחת השגחה.

אימוני כח שיטות עיקריות

אימוני כח שיטות עיקריות

יש לא מעט שיטות לביצוע אימוני כוח, אולם יש מעין דפוס קבוע לאימונים. בהתחלה כאשר מבצעים את אימוני הכוח ניתן לראות תוצאות מהירות יחסית גם כאשר מבצעים פחות סטים ואף כאשר מעגלים פינות או עושים כמות חזרות נמוכה יותר ממה שאמורים לעשות. אולם ככל שהגוף מתחזק, אימון כוח חייב להתבצע ממש באופן מדויק וכן גם עולה הצורך לבצע יותר סטים של אותו התרגיל.

אחת השיטות העיקריות לביצוע אימוני כוח, במיוחד כאשר בשלב מסוים הגוף מפסיק להגיב לאימונים אלו, וכאשר רוצים להתאמן כמה שיותר פעמים בשבוע מבלי להאריך את זמן האימון (שלפעמים עשוי להיות קריטי לזמן ההחלמה של השרירים בין אימון לאימון) הינה שיטה שבה מחלקים את הגוף לפלג גוף עליון ופלג גוף תחתון. במקרה של אימון כוח שכזה, כל מה שעושים הוא שלוקחים את ששת ימי השבוע כאשר יום אחד עובדים על פלג הגוף העליון ויום אחד עובדים על פלג הגוף התחתון וכך בעצם דואגים כל יום להתאמן על אזור אחר בגוף כאשר האזור הנוסף פשוט מקבל זמן מנוחה והתאוששות. כמובן שצריך יום אחד שבו כלל לא מתאמנים.

פרט לכך, עוד שיטה שהיא כלל לא רעה לכל מי שמבצע אימוני כוח, זה במקום להאריך את זמן האימון, פשוט להעלות את רמת הקושי שלו, כלומר להעלות את העומס שעל השריר. כמובן, שאם רוצים להעלות את רמת העומס שעל השריר, מומלץ מאוד להתייעץ עם מדריך ולעשות זאת בהדרגתיות, שכן אף אחד לא רוצה להיפצע חלילה במסגרת האימון.

אלו 2 שיטות עיקריות לביצוע תרגילי כוח, יש כמובן שיטות נוספות, אך אלו יעילות מאוד וכבר הוכיחו את עצמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *