אפילו שהיה נדמה שהיא תמשך לנצח, תקופת החגים נגמרה והיא מאחורינו וזה הזמן לחזור לשגרה. מעבר למסגרות אליהם חוזרים הילדים והפערים בעבודה שאנו צריכים להשלים, הגיע הזמן גם לחזור לשגרת אכילה בריאה ונכונה אחרי רכבת ההרים של הארוחות הגדולות בכל חג. איך עושים את זה כמו שצריך? הנה כמה טיפים ששווה להכיר.
פחות ארוחות גדולות, יותר ארוחות קטנות
שגרת האכילה בחגים מאופיינת בעומס רב על מערכת העיכול בגלל הארוחות הגדולות. אחרי החגים זה בהחלט בסדר גמור לנסות משהו שונה לתקופה קצרה ולחלק את היום שש או שבע ארוחות קטנות וקלות. אם אתם בכל זאת רוצים מנה עיקרית במהלך היום עדיף ללכת על דברים קלים יותר ולחפש מתכונים עם בשר טחון שהרבה יותר פשוט לעכל כשעדיף לבחור בתוספות קלות של ירקות ודגנים מלאים.
הכינו תפריט שבועי מראש
מהצד השני, חשוב שלא להתחיל לאלתר ולאכול סתם דברים במהלך היום. הכינו לעצמכם מראש תפריט קבוע לארוחות עם כל אבות המזון והנה כמה מתכונים למנות עיקריות שכדאי לאמץ:
• קציצות דגים: טוחנים דג טרי שאתם אוהבים, ירק, בצל ובטטה. מוסיפים ביצה וכף קמח מלא ומערבבים יחד. עדיף להכין בתנור ולהימנע מהשמן ומומלץ לאכול לצד בורגול ועדשים.
• סלט סינטה: מקפיצים רצועות סינטה דקות ומוסיפים למיקס של חסה, רצועות מלפפון, עיגולי צנונית ורוטב ויניגרט.
• פשטידת בצל ירוק: 2 ביצים, קופסאת קוטג', חצי גוש גבינת פטה, בצל ירוק וקמח מלא. מומלץ לצד סלט ירקות טרי.
נפרדים מהסוכר לתקופה
לא, זה ממש לא חייב להיות לכל הזמן, אבל אחרי החגים שווה לעשות ריסטרט למערכת ולהימנע לכמה שבועות מצריכת סוכר, כשבעתיד זה בהחלט נכון לצמצם אותה למינימום. בהצלחה!