כ
ל ספורטאי אפילו חובבן יודע, כי החלבון, שהוא אחד מאבות המזון, נחשב לאחד מהדברים החשובים ביותר שעליו לצרוך מידי יום על מנת שיוכל להמשיך בפעילות הספורטיבית ולהפיק ממנה את המיטב. החלבון מסייע לכל ספורטאי או מי שעוסק בפעילות ספורטיבית למצות את יכולותיו הטבעיות וכן להגיע לתפקוד מקסימלי במסגרת אימוני הספורט אותם מבצעים.
החלבון הוא זה שמסייע בבניית השרירים ולכן חשוב מאוד לצרוך אותו. החלבון מורכב מחומצות אמינו שונות. יש לא מעט מקרים, שבהם ספורטאים בוחרים להשתמש בתוספי חלבון מסוימים על מנת לסייע לחומצות האמינו להיספג בשרירים מהר יותר. במקרה שכזה, כמות אבקת החלבון שיצרכו הספורטאים תלוי בסוג הפעילות שהם מבצעים. כך לדוגמא, מי שמבצע אימוני כוח בעיקר, יצרוך כמות גדולה יותר של אבקות חלבון בעוד מי שמבצע לדוגמא פעילות סיבולת יצרוך כמות קטנה יותר, זאת לעומת מי שכמעט או כלל לא מבצע פעילות ספורטיבית.
יש כאלו שממליצים לא לצרוך על אבקות החלבונים, שכן פרט לאבקות החלבונים, כמובן שניתן לצרוך את החלבון בצורה טבעית. את הצריכה הטבעית של החלבון יש לפרוס לאורך כל היום ובכל ארוחה לאכול מנת חלבונים. כך לדוגמא, בבוקר ניתן לצרוך את החלבון כחלב, במנת ביניים כפרוסה עם גבינה או אפילו סתם לשתות שוקו. בצהריים מנת החלבון תבוא לידי ביטוי באכילת בשר או דג ובערב גם כן באמצעות אכילת גבינה/טונה/ביצה. יש מספיק דרכים טבעיות בהם הגוף יכול לצרוך חלבון.
חשוב להגיד, כי יש לא מעט מקורות איכותיים לחלבון, כדוגמת אלו שצוינו. אולם רמות החלבון הגבוהות ביותר נמצאות בבשר ובדגים. לעומת זאת בביצה, עדשים וכן גם מנת גבינה סבירה יש כמות קטנה יותר של חלבון, אולם לכן צורכים את סוגי מזון אלו פעמים רבות יותר ביום לעומת הבשר והדגים אותם צורכים בעיקר בארוחת הצהריים.