כל מי שעוסק או עסק בפעילות גופנית חובבנית בעבר יודע שיש תקופות בהן הגוף מרים דגל אדום שמחייב אתכם לעצור מהפעילות הגופנית האהובה עליכם כדי לטפל בפציעה כזו או אחרת שקרתה כתוצאה מאותו תחביב.
רוב פציעות הספורט החובבני הן פציעות הקשורות לדלקות על פני השריר, מפרק, גיד או קרעים חלקים או מלאים של שרירים וגידים ועל כך נדבר בכתבה זו.
פציעות ספורט חובבני איך להתמודד איתן?
ראשית לפני שנתחיל לפרוש בפניכם את סוגי הפציעות הנפוצות ואיך להתמודד איתן חשוב לנו מאד לציין כי כתבה זו איננה מהווה תחליף לייעוץ רפואי ועליכם להיבדק על ידי רופא בכל מקרה של פציעה למען אבחון ראוי ומתן טיפול מתאים.
• דלקת בגיד האכילס – גיד האכילס הוא אזור מועד לפציעות בעיקר אצל אלו העוסקים בריצה אבל לא רק, חוסר גמישות של המקום לרוב הוא זה שמביא את המקום להיות פגיע כל כך, ההרגשה היא כאבים בחלק האחורי התחתון של הרגל, לפי חומרת הפציעה ככה גם הכאבים, יש צורך באבחון כי גם קרע של גיד האכילס הוא אפשרי. במידה וזה דלקת מרשם אורטופדי לכדורים נוגדי דלקת יסייע.
• קרע שריר התאומים – פציעה נפוצה מאד בעיקר בקרב רצים ובעיקר אצל כאלו שלא עשו חימום ומתיחות כראוי, קרע שכזה מחייב אתכם למנוחה ראויה של לפחות חודש אם לא יותר, טיפול פיזיותרפיה יסייע לכם בהמשך להתאחות נכונה של השריר והחזרתו לגמישות, יש סיכון אחרי התאחות השריר לדלקת שתישאר עוד זמן מה במצב כזה גם כדורים נוגדי דלקת במרשם אורטופדי יסייעו.
• כאבים בכתף – פציעה נפוצה בעיקר אצל מתאמנים בחדר כושר או שחקני טניס חובבנים, לרוב מדובר בדלקת אבל יש לבדוק כי לא מדובר בקרע שריר או פריקה של הכתף על ידי בדיקה אצל אורטופד. החלמה ארוכה לרוב של חודש וחצי עד חודשיים אם לא יותר, נטילת כדורים נוגדי דלקתיות במרשם אורטופד יכולים לסייע.