קרע לאחר מתיחה או קריעה של שריר

אחת הפציעות הפופולאריות בעיקר בקרב מתאמנים וספורטאיים היא קרע בשריר. חשוב לעשות אבחנה בין קרע בשריר לבין שריר תפוס. שריר תפוס זה משהו שקורה כמעט לכל אחד מאיתנו כתוצאה מפעולות שונות אותן אנו מבצעים במהלך היום יום.

 

ברוב רובם של המקרים, קרע בשריר נוצר כתוצאה מעודף מאמץ אשר מעודד קרעים בסיבים של השריר. השריר שלנו בנוי מאלפי סיבים שעטופים ויוצרים את רקמות החיבור. הסיבים יכולים להתכווץ או להתארך ובתוכם עוברים כלי הדם המזרימים את החמצן ומאפשרים לשריר לעבוד. שרירים יכולים להיקרע או לעבור סוג של מתיחה כאשר הם מתכווצים או נמתחים. בכדי לאבחן את סוג הקרע ואת רמת החומרה שלו, יש לבצע כל מיני סוגים של בדיקות אורטופדיות לצד צילום אולטראסאונד.

 

איך מטפלים בקרע או במתיחה בשריר?

ובכן, את תהליך הטיפול והריפוי קובע הרופא המטפל בהתאם לחומרה של הקרע, אך באופן כללי, מה שקורה בדרך כלל הוא שנוצרת סוג של דלקת. הדלקת היא זו שבעצם עוזרת לשריר להחלים. בשלב זה יש התרחבות של כלי הדם במטרה להזרים יותר דם לאזור שנפגע. ב

 

שלב הבא יש הפרשה של תאי דם לבנים המחדשים את תהליך בניית הרקמות. בכדי לסייע לקרע להתאחות, להקל על הנפיחות ועל הכאב מומלץ לקרר את המקום כמה שיותר בעזרת קרח או קומפרסים קרים. כמובן שחשוב גם לנוח, לחבוש את המקום עם תחבושת אלסטית ולשלב עיסוי מקצועי המסייע לאיחוי השריר.

 

מאוד חשוב לתת למקום לנוח עד להחלמה מלאה, לבצע תרגילי גמישות לפי הנחיה מכיון שאם לא נותנים למקום להתאחות ולהחלים, צפוי מה שנקרא קרע שריר חוזר ואז ההחלמה כבר הרבה יותר מורכבת, ארוכה וקשה.